Pannas izvēlei nav īpašas nozīmes, jo nav speciālas olām paredzētas pannas. Tiesa, ja jācep vairākas vēršacis bez piedevām, var izmantot speciālo pankūku cepamo pannu ar vairākiem nodalījumiem – tad tās sanāks vienādi apaļas. Taču ikdienā pilnīgi labi noderēs gan vecā labā čuguna panna, gan panna ar nepiedegošo pārklājumu. Ja cepšanai izmanto nerūsējošā tērauda pannu, tad vajadzēs lietot mazliet vairāk taukvielu. Arī pannas izmēram nav īpašas nozīmes. Vienu olu, protams, ērtāk gatavot mazāka diametra pannā, savukārt kulteni ģimenes brokastīm vajadzēs cept lielākā pannā.
Par cepšanas temperatūru jāņem vērā, ka olas ir jācep uz vidējas uguns. Ja panna atradīsies uz pārāk lielas uguns, olas malas sāks piedegt un pārvērsties par miziņu, bet viducis joprojām paliks šķidrs. Savukārt uz pārāk aukstas pannas olas cepsies ļoti ilgi. Nepieciešamo temperatūru var noteikt šādi – iesitiet olu pannā, kad sadzirdat taukvielu čurkstēšanu.
Kā tikt pie ideālas vēršacs? Cepot ir jāsabalansē olas vidusdaļa ar tās malām. No svara ir nepārcept dzeltenumu un vienlaikus uzmanīt, lai baltums nepaliktu šķidrs. Savukārt tie, kam garšo kārtīgi saceptas olas bez šķidra dzeltenuma, cepšanas procesā var uzlikt pannai vāku, lai ola no virspuses izceptos vienmērīgi. To var arī apgriezt otrādi un vēl pacept vienu divas minūtes.
Nav precīzi noteikta laika, cik ilgi olas ir jācep. Ja pannai uz brīdi uzliek vāku, baltums izcepas dažu minūšu laikā, un, ja baltums ir izcepies, tad arī dzeltenums ir vajadzīgajā konsistencē. Vienīgi, pārāk ilgi turot virsū vāku, dzeltenums mēdz pārvilkties ar baltu plēvīti, kas nav pārāk apetītlīga. Starp citu, cepšanas laikā pannu nav ieteicams kratīt un grozīt, jo tas var traumēt dzeltenumu, un tad tas izplūdīs un sacepsies.
Kādas taukvielas izmantot cepšanai? Vislabāk izmantot, ņemot vienādā daudzumā augu eļļu un sviestu. Sviestam pirms olu iesišanas jāļauj pilnīgi izkust, izplūst pa visu pannu, to ir labi samaisīt kopā ar augu eļļu – sviests piedos olai labu garšu, bet augu eļļa neļaus tam piedegt. Taču var arī lietot cūku taukus, kā to darīja mūsu vecmāmiņas.