Kādēļ diedzēt?
Pavasaris vai ziema, diedzēt uz palodzes un vairot veselību varam jebkad. Un nav svarīgi, ka veikalā gurķis vai dilles ir nopērkami lētāk un bez pūlēm – savs ir savs: kopts un lolots, tas priecē mūsu dvēseli un garšas kārpiņas.
Salīdzinot ar īstu dārzu, diedzēšanai ir vairākas priekšrocības:
Kā diedzēt?
Starp citu, ar «Bavicchi GEO Sprouter» speciālo diedzēšanas trauku diedzēšana ir elementāra, un tas būs īpaši izdevīgi:
«GEO Sprouter» nodrošina vienmērīgāku gaisa cirkulāciju un mitrumu sēklām, kā arī labāku drenāžu, tādējādi tās izdīgst ātrāk un veiksmīgāk. Diedzējot sēklas parastā šķīvī, tās ieteicams skalot un mitrināt 4–6 reizes dienā, turklāt ir rūpīgi jāseko, lai mitruma nebūtu par daudz vai par maz. Toties, diedzējot ar speciālo «GEO Sprouter», ir tikai 2 reizes dienā virsējam šķīvim jāpārlej glāze ūdens: tā sēklas tiks noskalotas, caur īpašas konstrukcijas spraugām notecēs liekais ūdens, taču saglabājot šķīvī ap sēklām pietiekami daudz mitruma, un gaisu ap sēkliņām mitrinās arī apakšējā šķīvī uzkrātais ūdens iztvaikojot.
Diedzēšanas procesā droši pagaršojiet dīgstus! Un ēdiet tad, kad tie jums tie šķiet visgaršīgākie. Parasti sēklas tiek diedzētas, līdz asniņš ir tikpat garš, cik pati sēkla, grauds vai pupa, vai arī līdz brīdim, kad parādās pirmās lapiņas. Uzreiz neapēstie asniņi ir uzglabājami ledusskapī apmēram nedēļu.
Kā lietot asnus?
Pievienojiet salātiem, zupām, sviestmaizēm, biezpienam, jogurtam. Asni šiem ēdieniem piešķirs ļoti augstu uzturvērtību un svaigas garšas nianses. Diedzēti graudi iederēsies pat saldajos ēdienos, piemēram, augļu salātos. Diedzētie graudi ir saldi un sulīgi – bērniem īpaši garšos diedzētas lēcas, griķi, kvinoja, auzas un saulespuķu sēklas. No dīgstiem var spiest sulas, pievienojot tās augļu un dārzeņu sulu kokteiļiem, kas būs īsta vitamīnu eksplozija. Samalti diedzētie graudi lieliski noder arī sejas maskām.
Kādēļ izvēlēties BIO?
Biotēka piedāvā vairāk nekā 15 dažādu veidu itāliešu ražotāja «Bavicchi » bioloģiski audzētās sēkliņas un pākšaugus diedzēšanai, kā arī dažādus BIO pākšaugus un graudaugus no «Rapunzel». Konvencionālā lielveikalos nopērkamā produkcija ir nespējīga dīgt, jo ir apstrādāta ar dažādām vielām, bet BIO sēkliņas, pākšaugi un graudaugi nav apstrādāti, un tajos ir saglabājusies dzīvības enerģija un dīgtspēja.
Katrs no dīgstu veidiem atšķiras gan pēc garšas un aromāta, gan uzturvērtības. Uz «Bavicchi » sēkliņu iepakojuma ir detalizēts, viegli saprotams apraksts, kā tās diedzējamas. Šīs sēklas ir augstākās kvalitātes un sevišķi dīgtspējīgas – sadīgs nevis 20% vai puse, bet praktiski visas sēkliņas.
Dažu sēkliņu un pākšaugu raksturojums
Informācija par dīgstu uzturvērtību sagatavota saskaņā ar ražotāja sniegtajām ziņām. Tā nav izmantojama medicīnisku indikāciju novēršanai vai speciālistu norādījumu aizstāšanai.
Veiksmīgu diedzēšanu un gardus dīgstus!