Hallumi – siers, kuru cep vai grilē

Hallumi siers ir mazāk zināmais fetas siera «brālēns», jo abi nāk no viena reģiona (hallumi siera dzimtene ir Kipra) un pēc garšas ir sāļi, pēc struktūras – viegli drupani. Tradicionāli to gatavo no aitas un kazas piena, mūsdienās nereti piejaucot arī govs pienu. Tam ir augsta kušanas temperatūra, tāpēc šo sieru mēdz pasniegt ceptu vai grilētu. Hallumi nav pārāk trekns un ir lielisks proteīna avots. Salātos tas labi sader ar saldeniem augļiem un svaigiem zaļumiem. Pēdējā laikā šis siers kļuvis populārs arī Latvijā un ir nopērkams lielveikalos. Hallumi pārdod vakuuma iepakojumā ar nelielu daudzumu siera sūkalu, lai tas saglabātos mikls. Atvērtu iepakojumu uzglabā ledusskapī, bet neatvērtu saldētavā var uzglabāt līdz pat vienam gadam.