Kā ātri notīrīt vārītus kartupeļus?

Nevienam nepatīk tīrīt tikko novārītus kartupeļus. Pirmkārt, tas ir samērā laikietilpīgi, otrkārt, var apdedzināt pirkstus. Tomēr ir veids, kas palīdzēs to izdarīt pāris sekunžu laikā, un arī pirksti necietīs! Izmēģiniet šo lielisko paņēmienu, un turpmāk jūs rīkosities tikai tā. Vārīti kartupeļi taču ir neaizstājami daudzos ēdienos un salātos, tāpēc šī pieredze noteikti noderēs itin bieži. Pirms kartupeļu vārīšanas, katram izdara iegriezumu «pa ekvatora līniju» – kā redzams attēlā. Galvenais, lai miziņa būtu iegriezta visā garumā – no sākuma līdz beigām. Pēc tam vāra kartupeļus. Minūti pirms vārīšanas beigām sagatavo dziļu šķīvi, kas piepildīts ar ūdeni un ledu. Nenoņemot katliņu no plīts, izņem vienu kartupeli un iemet ledainā ūdenī. Pagaida 10 sekundes. Izņem atdzesēto kartupeli, paņem pie malām, lai iegriezuma līnija būtu pa vidu, uzspiež uz malām. Miziņa nolobīsies viegli, arī pirkstus ar karsto kartupeli neapdedzināsit.