Rozā spoguļglazūra
Nepieciešams
8 g pulverveida želatīna (liku 9...
Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc kopā, ielej nelielā katliņā un ūdens peldē vāra 1 stundu, periodiski apmaisot, lai cukurs nepiedegtu.
Karsts iebiezinātais piens vēl būs pašķidrs, tāpēc tas vismaz uz 12 stundām jāievieto ledusskapī.
No norādītā daudzuma sanāks apmēram puslitrs iebiezinātā piena, tas ir jāuzglabā ledusskapī.
Daļu piena vai pat visu var aizstāt ar saldu krējumu, taču tad maisījumu vajadzēs vārīt ilgāk – apmēram 3 stundas.
Ja vārot pievieno dzeramo sodu uz naža gala, tad iebiezinātajā pienā nerodas kunkuļi.
Ja patīk, iebiezinātajam pienam var pievienot garšvielas – vaniļas cukuru vai kanēli.