Pašu gatavots iebiezinātais piens Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:
  • 0,5 l trekna piena (3,5% vai vairāk),
  • 300 g sausā piena pulvera,
  • 600 g cukura.

Gatavošana:

1

Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc kopā, ielej nelielā katliņā un ūdens peldē vāra 1 stundu, periodiski apmaisot, lai cukurs nepiedegtu.

2

Karsts iebiezinātais piens vēl būs pašķidrs, tāpēc tas vismaz uz 12 stundām jāievieto ledusskapī.

3

No norādītā daudzuma sanāks apmēram puslitrs iebiezinātā piena, tas ir jāuzglabā ledusskapī.

4

Daļu piena vai pat visu var aizstāt ar saldu krējumu, taču tad maisījumu vajadzēs vārīt ilgāk – apmēram 3 stundas.

5

Ja vārot pievieno dzeramo sodu uz naža gala, tad iebiezinātajā pienā nerodas kunkuļi.

6

Ja patīk, iebiezinātajam pienam var pievienot garšvielas – vaniļas cukuru vai kanēli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konditora padomi

Piena želeja

3/4 ēdamkarotes želatīna, 1/2 glāze vārīta, atdzesēta...