Ātrā bezrauga mīkla pīrāgiem un ne tikai Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Jums nav laika gaidīt, kamēr mīkla uzrūgs, jo ciemiņi jau pie durvīm, vai vienkārši nepatīk rauga smaka? Tad ziniet – var pagatavot arī bezrauga mīklu pīrāgiem, izmantojot eļļu, sviestu, krējumu, kefīru un pat alu. Būs ātrāk un sanāks ne mazāk garšīgi. Šādas mīklas izstrādājumus gatavo ne tikai cepeškrāsnī, bet var cept arī uz pannas vai vārīt, jo bezrauga mīkla noder arī pelmeņiem, eļļā vārītiem mīklas izstrādājumiem un pat picai. Ja cepšanai izmanto cepeškrāsni un vēlas, lai mīkla labi paceltos, tad var pievienot cepamo pulveri. Tomēr jāņem vērā – kaut arī nav nepieciešama raudzēšana, tāpat vēlams ļaut kādas 30 minūtes mīklai pastāvēt, lai «atmostos» lipeklis.


Bezrauga mīkla pīrādziņiem

Nepieciešams:

  • 3 glāzes miltu,
  • 100 g sviesta vai margarīna,
  • 250 ml kefīra,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • pustējkarote sāls.

Gatavošana:

Miltus, cepamo pulveri, sāli un sviestu sastrādā virtuves kombainā, tad pielej kefīru un samīca mīkstu, elastīgu mīklu. To saveļ bumbā, ievieto pārtikas plēvē un noliek vēsā vietā. Var izmantot jau pēc 30–40 minūtēm.


Bezrauga mīkla pildītām plātsmaizēm

Nepieciešams:

  • 500 g miltu,
  • 250 g sviesta vai margarīna,
  • 250 ml piena vai ūdens,
  • 1 ola,
  • pustējkarote sāls.

Gatavošana:

Miltus un sāli izsijā, sajauc ar aukstu, tikko kā no ledusskapja ņemtu sviestu – ar asu nazi sastrādā sīkās drupatās. Olu sakuļ, pielej pienu un vēlreiz sakuļ, tad šķidrumu iemaisa miltu un sviesta drupatās. Iegūto mīklu izveltnē, ievieto cepamajā formā, to pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 20 minūtēm ieliek ledusskapī. Tad ņem laukā novieto virsū pildījumu un cep.


Bezrauga mīkla picai

Nepieciešams:

  • 2,5 glāzes miltu (no tā nedaudz jāatstāj veltnēšanai),
  • 2 olas,
  • 120 ml piena,
  • 1 tējkarote augu eļļas,
  • sāls.

Gatavošana:

Miltus sajauc ar sāli un izsijā kaudzītē uz darba virsmas, vidū iztaisa padziļinājumu – bedrīti. Pienu nedaudz uzsilda. Olas sakuļ, pievieno siltu pienu, eļļu un vēlreiz sakuļ. Šķidrumu pamazām lej izveidotajā bedrītē, rūpīgi iemaisot miltos. Tad mīca mīklu nepieciešamības gadījumā pievienojot vēl nedaudz miltu – apmēram 10 minūtes. beigās izveido mīklas bumu, to ietin mitrā dvielī un atstāj 15 minūtes nobriest. Pēc tam izveltnē, novieto virsū sagatavoto pildījumu un cep.


Bezrauga mīkla eļļā vārītiem pīrādziņiem

Nepieciešams:

  • 3 glāzes miltu,
  • 1 glāze gaišā alus,
  • 1 ola,
  • sāls.

Gatavošana:

Miltus izsijā. Olu sakuļ ar sāli, pielej alu un vēlreiz sakuļ. Ber klāt miltus, cik šķidrums uzņem, un samīca mīklu. Pēc kāda laika tā kļūs nedaudz padevīgāka. No mīklas nokniebj pa nelielam gabaliņam, izveltnē, iepilda pildījumu. Vāra eļļā, pēc tam novieto uz papīra dvieļa, lai notek liekie tauki.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Konditora padomi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...