Vārītais krēms ar kakao Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:
  • 0,5 litri piena,
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera,
  • 200 g cukura,
  • 4 olu dzeltenumi,
  • 1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura.

Gatavošana:

1

Glāzi piena ielej katliņā, uzliek uz mazas uguntiņas, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kakao un maisot uzkarsē, taču neuzvāra.

2

Citā katliņā ielej pārējo pienu, pieliek klāt olu dzeltenumus un kukurūzas cieti visu labi izmaisa un sakuļ viendabīgā masā.

3

Aukstajā piena maisījumā ielej karsto piena maisījumu, labi izmaisa un liek uz mazas uguns. Karsē maisot. Līdz ko parādās pirmie burbulīši (bet maisījums vēl nevārās!), noņem no uguns un atstāj 10 minūtes, lai masa sabiezē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konditora padomi

Piena želeja

3/4 ēdamkarotes želatīna, 1/2 glāze vārīta, atdzesēta...