Vārītais citronu krēms tortēm un kūkām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3 prāvi citroni,
  • 3 prāvas olas,
  • 6 ēdamkarotes cukura,
  • 50 g sviesta.

Gatavošana:

1

No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, tad izspiež sulu.

2

Olas saputo ar cukuru, tad pievieno un ieputo citronu sulu un miziņu, visbeidzot pievieno sviestu. Trauku liek ūdens peldē un, turpinot maisīt ar putojamo slotiņu, vāra apmēram 10 minūtes – līdz masa sabiezē, tas ir, iegūst krēmveida konsistenci. Tad ņem nost no pavarda un ļauj krēmam atdzist.

3

Pēc vēlēšanās atdzisušu krēmu var izberzt caur sietiņu, lai tajā nebūtu jūtami citrona miziņas gabaliņi. Krēms noder gan tortēm, kūkām, bulciņām, gan pie pankūkām un uz brokastu maizītēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Konditora padomi, Saldās mērces

Piena želeja

3/4 ēdamkarotes želatīna, 1/2 glāze vārīta, atdzesēta...