Rozā spoguļglazūra Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Jana Bane, http://janaskukas.blogspot.com
Vērtējums:

Nepieciešams

  • 8 g pulverveida želatīna (liku 9 g)
  • 36 ml ūdens želatīnam
  • 50 ml ūdens
  • 100 g cukura
  • 100 ml glikozes sīrupa (nopērkams «Gemosā», bet var aizvietot ar medu)
  • 100 g baltās šokolādes
  • 65 g iebiezinātā piena
  • krāsviela

Gatavošana:

1

Vispirms uzbriedina želatīnu norādītajā daudzumā ūdens. Pēc tam 50 ml ūdens, cukuru un glikozes sīrupu (vai medu) liek katliņā un maisot uzvāra līdz 103 grādiem pēc Celsija (no vārīšanās brīža vāra aptuveni 2 minūtes).

2

Bļodā ieber sasmalcinātu šokolādi, pielej iebiezināto pienu un virsū uzlej sīrupa masu. Visu kārtīgi izmaisa. Izmaisītajai masai pievieno uzbriedināto želatīnu un krāsvielu (ja vēlas). Es izmantoju dabīgo sarkano pārtikas krāsvielu, nopērkamu «Gemosā». Ieteicams masu izmaisīt ar blenderi.

3

Turpinām ar vispatīkamāko – ar glazūras pārklāšanu. Glazūras darba temperatūra ir 33 grādi. Pieliekot pie apakšlūpas, tā ir viegli silta. Ja glazūra paspējusi atdzist, to var uzsildīt. Uz iepriekš sagatavotas virsmas liekam savu no saldētavas izņemto kūku un pārlejam tai glazūru. Glazūra pie sasalušās virsmas paliks stingra, bet zem kūkas paliks sastinguši pilieni, kuri uzmanīgi jānogriež (tie var staipīties). Pāri palikušo glazūru var savākt un uzglabāt ledusskapī citai reizei. Kūka jāliek atpakaļ ledusskapī, tur glazūra sastings vēl vairāk.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Konditora padomi, Saldās mērces