Skābā krējuma želeja ar žāvētām plūmēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:
  • 1 l skāba krējuma,
  • 1/2 glāzes cukura,
  • 1/2 glāzes žāvētu plūmju,
  • 20 g želatīna,
  • 1/ 3 glāzes vārīta, atdzesēta ūdens – želatīna uzbriedināšanai.

 

Gatavošana:

1

Želatīnu ieber ūdenī un ļauj tam 2 stundas uzbriest, kārtīgi izmaisa.

2

Krējumu ieliek bļodā, pieliek cukuru un rūpīgi sakuļ ar mikseri. Pievieno uzbriedušo želatīnu un vēlreiz pakuļ ar mikseri.

3

Žāvētās plūmes noskalo, apžāvē, smalki sagriež, pievieno krējumam un izmaisa, lai tās atrastos vienmērīgi visā masā.

4

Iegūto krējuma un plūmju masu ievieto formiņās un ieliek ledusskapī. Var lietot pēc 4–5 stundām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konditora padomi

Piena želeja

3/4 ēdamkarotes želatīna, 1/2 glāze vārīta, atdzesēta...