Kanēļa krēmbrilē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 ml saldā krējuma,
  • vaniļas pāksts,
  • 80 g cukura,
  • 4 olu dzeltenumi,
  • 1 tējkarote kanēlis,
  • brūnais cukurs virskārtai.

Gatavošana:

1

Nelielā katliņā liek uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti, kurai mīkstums izņemts un iebērts katliņā. Pielej saldo krējumu un uz lēnas uguns silda, līdz tas sāk burbuļot un tuvojas katla malām. Tad noņem no pavarda.

2

Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un kanēli gaisīgā masā.

3

Saldajam krējumam, nepārtraukti maisot, pamazām pievieno saputotos dzeltenumus.

4

Pagatavoto masu lej karstumizturīgos traukos. Trauciņus ar sapildīto masu izkārto cepešplātī, kurā pēc tam ielej ūdeni tā, lai tas sniedzas trauciņiem līdz pusei.

5

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni pusstundu, līdz krēms gandrīz sabiezējis, bet vidū vēl šķiet pajēls. Izņem trauciņus un ļauj tiem atdzist un sastingt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...