Nepieciešams
Vaniļas krēmam
Pasniegšanai
Katliņā ieber miltus, cukuru, sāli un pienu. Silda uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes, līdz uzkarsis, bet ne uzvārījies. Visu laiku maisa, lai neveidojas kunkuļi – to ērtāk darīt ar putojamo slotiņu.
Atsevišķā traukā viegli sakuļ olu dzeltenumus, tad pievieno tiem daļu piena maisījuma, pēc tam samaisa ar pārējo katliņa saturu un liek atpakaļ uz plīts. Rūpīgi maisot, vāra vēl 10 minūtes, kamēr masa sabiezē. Pat ja tā vēl nav gluži bieza, tā tāda kļūs pēc noņemšanas no uguns. Masā iemaisa mīkstu sviestu un vaniļu.
Glāzē liek vienu dāmu pirkstiņu. Kārtīgi izmaisa pudiņu un lej pudiņa kārtu uz cepuma. Sagriež ripiņās banānus un pārliek pāri pudiņa kārtai. Tad uzliek nedaudz putukrējuma. Rotā ar pāris banānu ripiņām, cepumiņu un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem vai sarīvētu šokolādi.