Sviesta cepumi ar vārīta iebiezinātā piena pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 400 g miltu,
  • 250 g sviesta,
  • 125 g pūdercukura,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 50 g kukurūzas cietes,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • 1/2−1 tējkarote cepamā pulvera.

Pildījumam:

  • vārītais iebiezinātais piens ar cukuru,
  • nedaudz drupinātu pistāciju vai citu riekstu pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Mīkstam sviestam pievieno pūdercukuru un saputo. Pievieno olu, vaniļas cukuru, samaisa.

2

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kukurūzas cieti, iesijā sviesta masā, samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

3

Atdzesēto mīklu izrullē, apmēram 5−6 milimetru biezumā. Ar formiņu spiež aplīšus.

4

Cepamajā plātī ieklāj cepampapīru un izvieto cepumus. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 12−15 minūtes.

5

Izceptos cepumus atdzesē, iesmērē iebiezināto pienu, apkaisa ar drupinātiem riekstiem un savieno pa pāriem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Cepumi