Biskvīta rulete ar vārīto krēmu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Sanita Tukre
Vērtējums:

Ātras un vienkāršas receptes, ja turklāt tās ir arī gardas, parasti ir ļoti pieprasītas mājsaimnieču vidū. Tas ir saprotams, jo ne vienmēr mums atradīsies spēks un laiks lieliskiem kulinārijas šedevriem. Biskvīta ruletes recepte būs tieši tā, kas jums vajadzīga. 

Nepieciešams

Biskvītam:

  • 3 olas 
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes augstākās šķiras kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera 
  • 2 ēdamkarotes cukura pārkaisīšanai

Krēmam

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 200 g sviesta
  • 250 ml piena
  • Vaniļa pēc garšas 
  • Ogas dekorēšanai

Gatavošana:

1

Biskvīts ir jācep cepeškrāsnī 180–200 grādu temperatūrā, tāpēc tā vispirms ir jāuzsilda.

2

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un visu ar mikseri sakuļ līdz blīvām baltām putām. Miksera asmeņus nomazgā un noslauka un tad saputo baltumus atsevišķā dziļā traukā.

3

Baltumus puto vismaz 5 minūtes. Masai vajadzētu būt ļoti blīvai, gandrīz spīdīgai, kas labi saglabā formu. Saputotajiem olu baltumiem pievieno ar cukuru saputotos dzeltenumus, ar karoti viegli samaisa. Tagad bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Sijāšanu nevajadzētu ignorēt, jo pretējā gadījumā rulete neizdosies maiga un gaisīga. Lēnām izmaisa mīklu. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ar karoti vienmērīgi izklāj mīklu pa cepešpannas virsmu. Cepešpannu ievieto karstā cepeškrāsnī un mīklu cep 10–12 minūtes. Necepiet ilgāk, jo biskvīts kļūs sauss un griežot saplīsīs. Uz galda izklāj vēl vienu cepamo papīru, pārkaisa to ar cukuru un apgriež uz tā biskvītu otrādi. Biskvītu sarullē, jo atdzisis tas vairs nerullējas. Ja nevēlaties gatavot krēmu, tad to var lieliski papildināt ar kādu skābenu ievārījumu.

4

Gatavo krēmu. Uzsilda pienu, pievieno olas, divas ēdamkarotes cukura un miltus. Visu, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr krēms sabiezē. Tad krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē. Saputo sviestu ar divām ēdamkarotēm cukura un vaniļu. Sviestam pievieno atdzesēto krēmu un saputo. Var pievienot rumu vai brendiju.

5

Atrullē biskvītu un vienmērīgi pārklāj ar vārīto krēmu. Pēc vēlēšanās to var pārkaisīt ar ogām. Sarullē un liek ledusskapī ievilkties. Dekorē ar ogām. Lai labi garšo!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi