Lauku šokolādes biskvīts ar sviesta krēmu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Katrai no 3 biskvīta plāksnēm

  • 5 olas (trim kopā 15)
  • 5 ēdamkarotes cukurs (trim kopā 15)
  • 3 ēdamkarotes kakao (trim kopā 9)
  • 3 ēdamkarotes milti (trim kopā 9)
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu ciete (trim kopā 6)
  • 1 ēdamkarote ūdens (trim kopā 3)

Krēmam

  • 2 glāzes cukura
  • 500 ml saldā krējuma
  • 400 g nesālīta sviesta (istabas temperatūras)
  • 4 olas
  • 6 ēdamkarotes kakao
  • 6 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Pārsmērēšanai

  • nepilna glāze skāba ievārījuma

Gatavošana:

1

Katru biskvīta plāksni gatavo atsevišķi. 5 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukura un puto, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Saputo olbaltumus stingrās putās. Vienu trešdaļu olu baltumu masas pievieno dzeltenumu masai un vienmērīgi izcilā. Pievieno miltus, kartupeļu cieti, kakao, izmaisa, pielej ūdeni. Rūpīgi iecilā atlikušās divas trešdaļas olu baltumu masas.

2

Uzreiz lej ar cepamo papīru izklātā formā, ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 15 minūtes. Tāpat pagatavo pārējās divas biskvīta plāksnes.

3

Krēmam saputo olas ar cukuru, kamēr masa top gaiša, ir palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Pievieno miltus un kartupeļu cieti, saputo.

4

Saldo krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, tievā strūkliņā pielej olu masu. Ūdens peldē visu karsē, līdz masa sabiezē līdz bieza saldā krējuma (vai biezākai konsistencei – tas atkarīgs no miltu briedīguma pakāpes, olu lieluma utt.). Novieto vēsumā atdzist.

5

Kad krēma masa ir atdzisusi, to saputo ar sviestu, liekot klāt pa karotei. Pieputo kakao (daļu gatavā krēma var nolikt atsevišķi, ja vēlas dekorēt arī ar gaišu krēma masu).

6

Biskvītu pārsmērē ar ievārījumu, ļauj nedaudz iesūkties, tad pārklāj ar krēma kārtu. Nākamo biskvītu apsmērē no abām pusēm ar ievārījumu, liek virsū iepriekšējam. Pārsmērē ar krēmu. Pēdējo biskvītu pārsmērē ar atlikušo ievārījumu no apakšpuses, liek virsū, viegli piespiež. Virspusi un sānus nosmērē ar atlikušo krēmu (virspuses un malu dekorēšanai var izmantot arī gaišo krēmu, ja tāds ir atlikts atsevišķi).

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi