Madeiras biskvīts Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kā vēsta nostāsts, Madeiras kūka jeb biskvīts savu nosaukumu ir ieguvis tieši no Madeiras vīna. Tomēr ne tādēļ, ka tas būtu pievienots mīklai. Angļu galdā šī kūka ir bijusi tradicionāla piedeva portugāļu Madeiras vīnam, tādēļ tā ir vienkārša un tajā tiek izmantotas tikai tradicionālas izejvielas.

Nepieciešams

  • 150 g mīksta sviesta
  • 200 g cukura
  • 225 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • 3 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas esences
  • no 1 citrona norīvēta miziņa
  • nedaudz sviesta formas iesmērēšanai
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

1

Sviestu saputo ar cukuru, līdz visa masa ir gaiša un gaisīga. Ieputo vaniļas esenci un pa vienai sāk pievienot olas, katru kārtīgi ieputojot masā pirms nākamās pievienošanas. Iemaisa miltus, citrona miziņu un, kad mīkla kļuvusi viendabīga, pielej karsto ūdeni. Izmaisa.

2

Mīklu ievieto ar sviestu izsmērētā 20 cm diametra cepamajā formā, ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep ~55 minūtes. Izņem, ļauj atdzist, pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās tikko izņemtu biskvītu var piesūcināt ar kādu sīrupu vai nosmērēt ar medu.

3

Tā kā biskvīts ir pasauss, to pasniedz ar kādu krēmu vai vienkārši ar putukrējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi