Šokolādes krēma kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei

  • 75 g kviešu miltu
  • 55 g cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao (bez cukura)
  • nepilna tējkarote cepamā pulvera
  • 5 ēdamkarotes ūdens
  • 2 ēdamkarotes neitrālas garšas eļļa

Šokolādes krēmam

  • 500 ml saldā krējuma (35%)
  • 200 g sasmalcināta tumšā šokolāde
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote želatīna

Gatavošana:

1

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas, iemaisa ūdeni, eļļu – sanāk bieza, ķēpīga mīkla. 20 cm tortes formā ar noņemamu malu ieklāj cepamo papīru, to un formas malas ietauko. Ievieto sagatavoto mīklu pēc iespējas vienmērīgā kārtā.

2

Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 10–12 minūtes (kamēr vidū iedurts koka kociņš paliek tīrs). Atstāj atdzist, bet neņem ārā no formas.

3

Šokolādi izkausē ūdens peldē, tad nedaudz padzesē. Mazā bļodiņā ielej ūdeni, iemaisa želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.

4

Nelielā katliņā uzkarsē 4–5 ēdamkarotes saldā krējumu kopā ar cukuru un maisa, līdz cukurs izkūst. Noņem no pavarda, iemaisa želatīnu, tad visu pievieno kausētajai šokolādei, izmaisa.

5

Citā bļodā saputo atlikušo saldo krējumu un pa daļām iemaisa šokolādes masā. Iegūto krēmu uzklāj uz atdzesētās pamatnes, izlīdzina un vismaz uz 4 stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas izrotā pēc vēlēšanās.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi