Banānu kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 1 glāze samīcītu banānu masas
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 150 ml kefīra
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1,5 glāzes miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Smēriņam

  • 120 g pūdercukura
  • ~100 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes ar kaudzi mīksta sviesta
  • pus tējkarote vaniļas ekstrakta

Virskārtai

  • banānu ripiņas

Gatavošana:

1

Banānus nomizo, samīca ar dakšiņu – vislabāk izmantot jau mīkstus, nogatavojušos. Samīcītajā banānu masā iemaisa citronu sulu. Citā traukā iesijā miltus, cepamo pulveri, sāli un samaisa. Lielā bļodā ar mikseri sakuļ mīkstu, istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu un cukuru. Putojot, pa vienai piekuļ arī olas un pievieno vaniļas ekstraktu. Pamīšus sviesta krēmam pievieno miltu maisījumu un kefīru. Tā turpina līdz visas sastāvdaļas labi samaisījušās. Tad pieliek mīklai arī banānu putriņu un vēlreiz kārtīgi samaisa.

2

Kūkas formu izklāj ar cepamo papīru, ielej mīklu, ievieto līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 50–60 minūtes.

3

Kamēr kūka cepas, gatavo smēriņu. Putojamā traukā ar mikseri puto sviestu, krēmsieru, cukuru un vaniļu, līdz iegūst krēmīgu masu.

4

Gatavo kūku atdzesē, tad bagātīgi pārklāj ar krēmsiera masu un sagrieztām banānu ripiņām un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi