Nepieciešams:
Plaucētajai mīklai:
Karameļu krēmam:
Dekorēšanai:
Gatavo plaucēto mīklu. Uzvāra pienu ar sviestu un pievieno sāli. Verdošam šķidrumam pievieno miltus un kuļ, lai neizveidotos kunkuļi. Nedaudz padzesētai masai, ņemot pa vienai, piekuļ 4 olas. Veido apaļus vai gareniskus eklērus – kādu formu vēlas. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Svarīgi cepšanas laikā neatvērt vaļā cepeškrāsns durvis, lai mīkla nenosēžas.
Ūdens peldē izkausē karameļu šokolādi, atdzesē un nedaudz atstāj eklēru virsmas pārklāšanai. Karameļu šokolādi var aizstāt ar tumšo vai balto šokolādi.
Gatavo karameļu pildījumu – sakuļ saldo krējumu ar cukuru un izkausētu karameļu šokolādi.
Sakulto krēmu iepilda eklēros. To virspusi pārsmērē ar šokolādi.
Eklēru dekorēšanai izmanto sasmalcinātus riekstus.