Karameļu eklēri Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Plaucētajai mīklai:

  • 150 g piena,
  • 70 g sviesta,
  • 2 g sāls,
  • 150 g miltu,
  • 4 olas.

Karameļu krēmam:

  • 250 g saldā krējuma,
  • 100 g karameļu šokolāde,
  • 20 g cukura.

Dekorēšanai:

  • sauja riekstu pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Gatavo plaucēto mīklu. Uzvāra pienu ar sviestu un pievieno sāli. Verdošam šķidrumam pievieno miltus un kuļ, lai neizveidotos kunkuļi. Nedaudz padzesētai masai, ņemot pa vienai, piekuļ 4 olas. Veido apaļus vai gareniskus eklērus – kādu formu vēlas. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Svarīgi cepšanas laikā neatvērt vaļā cepeškrāsns durvis, lai mīkla nenosēžas.

2

Ūdens peldē izkausē karameļu šokolādi, atdzesē un nedaudz atstāj eklēru virsmas pārklāšanai. Karameļu šokolādi var aizstāt ar tumšo vai balto šokolādi.

3

Gatavo karameļu pildījumu – sakuļ saldo krējumu ar cukuru un izkausētu karameļu šokolādi.

4

Sakulto krēmu iepilda eklēros. To virspusi pārsmērē ar šokolādi.

5

Eklēru dekorēšanai izmanto sasmalcinātus riekstus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Konfektes, eklēri, vafeles