Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Katliņā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, vaniļas sēkliņas un arī pašu pāksti un silda uz lēnas uguns. Svarīgi ik pa brīdim apmaisīt, lai cukurs nepiedeg un krējums neuzvārās.
Uzbriedina želatīnu, kā to norādījis ražotājs. Kad uzbriedis, to pievieno uzsildītajam katla saturam un iemaisa, ļaujot izkust. Katla saturu izkāš caur sietu un tad lej deserta traukos vai glāzēs, kurās plānots pasniegt saldo.
Mazā katliņā liek dzērvenes, pievieno cukuru un karsē, līdz ogas sāk izšķīst un biezēt. Tad sablendē viendabīgā mērcē.
Kad deserts ledusskapī sastindzis, tam pārlej pāri dzērveņu mērci.