5 vienkāršas receptes - apaļi saldumi lieliem un maziem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kokosriekstu konfektes

Nepieciešams:

  • 1,5 tases kokosriekstu skaidiņu,
  • 1 tase saldā kondensētā piena,
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu rotāšanai.

Pagatavošana:

  1. Kokosriekstu skaidiņas samaisa ar kondensēto pienu, līdz iegūst viendabīgu, biezu masu.
  2. No tās izveido nelielas apaļas bumbiņas, kuras apviļā kokosriekstu skaidiņās.

 

Burkānu gardums

Nepieciešams:

  • šķipsniņa malta ingvera,
  • šķipsniņa muskatrieksta,
  • 1 tase ūdens,
  • 500 g burkānu,
  • 1 tase pūdercukura,
  • 2 laimu vai 1 citrona sula,
  • šķipsniņa malta kanēļa,
  • pustase maltu mandeļu vai lazdu riekstu.

Gatavošana:

  1. Burkānus nomizo un sarīvē uz rīves.
  2. Katliņā uz vidējas uguns pagatavo sīrupu no ūdens un cukura.
  3. Sīrupam pievieno laimu vai citrona sulu, garšvielas, sarīvētos burkānus un riekstus.
  4. Iegūto maisījumu karsē uz mazas liesmas 45 minūtes.
  5. Atdzesē un veido apaļas bumbiņas.

 

Šokolādes bumbiņas ar brokastu pārslām

Nepieciešams:

  • 1 paciņa vaniļas cukura,
  • 8 gabaliņi marmelādes,
  • 100 g sviesta,
  • 50 g piena šokolādes,
  • 90 g uzpūstu rīsu (brokastu pārslas).

Pagatavošana:

  1. Sviestu un marmelādes gabaliņus izkausē uz lēnas uguns.
  2. Pievieno šokolādi un vaniļas cukuru, samaisa.
  3. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievienoj uzpūstos rīsus.
  4. Masu padzesē un no tās veido bumbiņas, kuras uz 40 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sacietē.

 

Saldās bumbiņas ar sezama sēklām

Nepieciešams

  • 400 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu
  • 1 ēdamkarote malta kardamona
  • 6 ēdamkarotes sezama sēkliņu
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Uz pannas izkausē sviestu, pieliek kokosriekstu. Kokosriekstu skaidiņas viegli apgrauzdē, līdz tās sāk spēcīgāk smaržot, bet piededzināt nedrīkst, tikai līdz gaiši zeltainai krāsai. 
  2. Pievieno kondensēto pienu ar cukuru un kardamonu, rūpīgi izmaisa.
  3. Masu karsē uz pannas, līdz tā atlec no malām. Nogriež uguni un atdzesē. Pēc tam veido mazas bumbiņas, kuras apviļā sezama sēkliņās.

 

Žāvētu augļu kumosiņi

Nepieciešams:

  • 50 g žāvētu plūmju,
  • 50 g žāvētu dzērveņu,
  • 50 g riekstu – pēc izvēles,
  • 50 g dateļu,
  • 50 g kokosriekstu skaidiņu,
  • šķidrs medus – pēc vajadzības.

Gatavošana:

  1. Plūmes, dzērvenes, riekstus un dateles bez kauliņiem liek traukā un sablenderē.
  2. Masai pievieno kokosriekstu skaidiņas un tik daudz medus, lai no masas varētu izveidot bumbiņas.
  3. Izveidotās bumbiņas uz 30–40 minūtēm ievieto ledusskapī, lai sacietē.

 

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Konfektes, eklēri, vafeles

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...