Ābolu drumstalkūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ābolu sezonā bez kārumiem neiztikt – no tā nevajag vairīties, jo šis deserts ir ļoti vienkāršs. Kāpēc sevi ar to nepalutināt kādā darbadienas vakarā?

Nepieciešams

  • 100 g cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 350 g kviešu miltu
  • 200 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • 400 g ābolu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 70 g brūnā cukura
  • nedaudz sviesta ābolu apcepšanai

Gatavošana:

1

Gatavo drupaču mīklu. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cepamo pulveri, cukuru.

2

Aukstu sviestu sagriež mazos kubiciņos un pievieno sausajam maisījumam. Ar pirkstu palīdzību veido drupačas, irdinot kopā sviestu un miltu maisījumu – tas jādara veikli, lai sviests rokās nepaspēj pakust. Drupačām pievieno olu un visu masu samīca viendabīgā masā. Mīklu ievieto ledusskapī uz stundu.

3

Ābolus nomazgā, pēc vēlēšanās nomizo, izgriež serdes un tad sagriež mazākos gabaliņos, kurus sajauc ar brūno cukuru, kanēli un uz pannas nelielā sviesta daudzumā nedaudz apcep.

4

Pusi no mīklas izklāj cepamajā veidnē, tai pa virsu izklāj ābolus un pāri izbārsta mīklas drupačas.

5

Cep 200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz virsējās drupačas ir viegli apbrūnējušas. Liek atdzesēties. Griež gabalos tikai tad, kad drumstalkūka pilnībā atdzisusi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi