Biezpiena sacepums ar rozīnēm un iebiezināto pienu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis biezpiena sacepums ir lieliski piemērots gan siltā, gan aukstā veidā. Pateicoties rozīnēm, tas iegūst patīkamu saldumu un maigumu, bet iebiezinātais piens piešķir sulīgu noslēgumu katram kumosam.

Nepieciešams (8 porcijām)

  • 500 g vidēji mitra biezpiena
  • 3 olas
  • ~100 g cukura
  • 60 g mannas putraimu (vai kviešu miltu)
  • 50 ml piena (vai kefīra)
  • 80 g rozīņu
  • 1 tējkarote vaniļas cukura vai ekstrakta
  • pus tējkarote sāls
  • no citrona vai apelsīna norīvēta miziņa

Virskārtai

  • iebiezinātais piens
  • pūdercukurs

Gatavošana:

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cepamo formu (∼20×20 cm vai apaļu ∅ 20–23 cm) ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru. Rozīnes pārlej ar karstu ūdeni, lai izmirkst.

2

Bļodā sakuļ olas ar cukuru līdz viegli putainai, gaišai masai. Pievieno biezpienu, mannu (vai miltus) un pienu (vai kefīru) un izmaisa, lai masa būtu viendabīga. Maisīšanas laikā pievieno vaniļas cukuru, sāli un citrusaugļa miziņu. Rūpīgi samaisa, lai nebūtu lielu kunkuļu (bet nav nepieciešams pilnīgs gludums).

3

Rozīnes pēc uzbriedināšanas nokāš, nosusina un iejauc biezpiena masā. Masu ievieto sagatavotajā cepamajā formā. Liek cepties cepeškrāsnī ~35–40 minūtes (atkarībā no krāsns un no cepamās formas augstuma). Kad virsma kļūst zeltaina un, iedurot koka irbulīti, tas iznāk tīrs, sacepums ir gatavs.

4

Ļauj sacepumam 10–15 minūtes pastāvēt formā, lai tas nostabilizētos. Tad izņem, sagriež porcijās un pirms pasniegšanas katru porciju pārlej ar nelielu daudzumu iebiezinātā piena. Papildus var pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt ar svaigiem augļiem vai ogām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi