Ziemassvētku mafini ar kanēļa pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (~12 gabaliem)

  • 3 glāzes miltu
  • 1,5 glāzes paniņu
  • 1 glāze cukura
  • 0,5 glāzes eļļas
  • 2 olas
  • 2–3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • vaniļas cukurs pēc garšas

Pildījumam

  • 1 glāze brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes kanēļa

Krēmam

  • 500 g maskarpones siera
  • 1 kārba vārīta iebiezinātā piena
  • 100 ml saldā krējuma

Pasniegšanai

  • dažas piparkūkas

Gatavošana:

1

Krēmam lielā bļodā liek visas sastāvdaļas (maskarponi, iebiezināto pienu un saldo krējumu) un ar mikseri puto, līdz viss ir vienmērīgi sajaucies. Nav ieteicams pārputot. Ievieto konditorejas maisiņā un ieliek uzglabāšanai ledusskapī.

2

Mafiniem sakuļ olas ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru, iemaisa eļļu un paniņas.

3

Citā traukā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sajauc kopā ar šķidro daļu. Lai mafini būtu mitrāki un sulīgāki, masa ir jāmaisa pēc iespējas mazāk, tikai līdz milti ir iemaisījušies mitrajās sastāvdaļās.

4

Vēl citā traukā sajauc kopā pildījuma sastāvdaļas, tām var pievienot nedaudz eļļas, lai kanēlis tik ļoti neput.

5

Metāla mafinu plātī ievieto papīra mafinu formiņas un 2/3 piepilda ar mīklu. Pa virsu mīklai katrā formiņā ieber 1 ēdamkaroti pildījuma, kuru ar dakšiņu iemaisa mīklā. Virsū novieto atlikušo mīklu, vienlīdzīgi sadalot to pa visiem mafiniem. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep~30 minūtes.

6

Atdzisušiem mafiniem uzspiež krēma cepurīti un katru mafinu rotā ar piparkūku.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi