Melleņu kūka ar drumstalām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (24x32 cm cepamformai):

  • 400 g melleņu (svaigas vai saldētas, kurām pēc atkusušas noliets šķidrums),
  • 400 ml paniņu vai liesa kefīra,
  • 350 g miltu,
  • 170 g cukura,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 paciņa cepamā pulvera «Latplanta» vai līdzīgs daudzums kāda cita cepamā pulvera,
  • 1 neliela citrona miziņa (smalki norīvēta).

Drumstalām:

  • 120 g sviesta,
  • 120 g miltu,
  • 2 ēdamkarotes cukura.

Gatavošana:

1

Bļodā sajauc paniņas ar cukuru, olīveļļu un citrona miziņu. Iesijājam miltus, sajauktus ar cepamo pulveri, sastrādā mīklā ar mikseri.

2

Drumstalām aukstu sviestu sakapā gabaliņos, pārkaisa ar miltiem un cukuru. Ar rokām ātri, lai sviests nesāktu kust, saberž drumstalās.

3

Cepamo formu izklāj ar papīru, ielej mīklu, virsū novieto mellenes, pārkaisa ar drumstalām. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes