Klasiskā siera kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 1 paciņa cepumu «Selga»
  • ~60 g izkausēta sviesta

Pildījumam

  • 400 g krēmsiera («Philadelphia», «Rasa» vai «Kārums» utt.)
  • 150 g skābā krējuma (20%)
  • 150 g cukura
  • nedaudz vaniļas cukura
  • 3–4 olas (atkarībā no lieluma)
  • 40 g miltu
  • 1 citrona sula un norīvēta miziņa

Gatavošana:

1

Cepumus sasmalcina, piemēram, sablendē, tad samaisa ar izkausētu sviestu. Masu liek kūkas formā, kuras pamatne ir izklāta ar cepamo papīru, un pieblietē (pēc vēlēšanās var izveidot maliņas).

2

Pildījumam samiksē kopā krējumu, miltus, krēmsieru, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu dzeltenumus, citrona sulu un norīvētu miziņu un visu samiksē viendabīgā masā. Olu baltumus saputo atsevišķi, pēc tam iecilā pārējā pildījuma masā un visu viegli samiksē kopā. Sagatavoto pildījumu pārlej pāri cepumu pamatnei un izlīdzina.

3

Ievieto līdz 170 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 50–60 minūtes, līdz kūkas augšiņa sāk brūnēt. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj kūku tajā vēl vienu stundu, neverot vaļā cepeškrāsns durtiņas.

4

Pēc izņemšanas kūku atdzesē, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām, bet var atstāt līdz nākamajai dienai. Kad kūka atdzisusi, tā ir viegli izņemama no formas. Visvieglāk to sagriezt ar sausu, uzsildītu nazi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi