Vaniļas krēms ar rabarberiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis deserts ir vienkāršs slāņojums, kur apvienojas saldskābie rabarberi un maigs putukrējums ar vaniļu. Lieliska izvēle pavasara un vasaras sezonā.


Nepieciešams

Rabarberu kārtai

  • 400 g rabarberu (nomizoti, sagriezti nelielos gabaliņos)
  • 100–150 g cukura (pielāgojiet salduma pakāpi pēc savas gaumes)
  • 2–3 ēdamkarotes ūdens (lai pasargātu no piedegšanas)
  • pus tējkarote kanēļa vai nedaudz citrona sulas svaigumam

Vaniļas krēmam

  • 200–250 ml saldā krējuma (35%)
  • 1–2 ēdamkarotes cukura (vai vaniļas cukura)
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

Dekoram (pēc izvēles)

  • pāris sadrupinātu cepumu
  • piparmētru lapiņas
  • pārkaisīšanai – kanēlis, kakao vai rīvēta šokolāde

Gatavošana:

1

Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katlā kopā ar cukuru un ūdeni un vāra 5–10 minūtes, pēc vēlēšanās pievieno arī kanēli vai citrona sulu. Atdzesē.

2

Saldo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz iegūst vieglu krēmu.

3

Porciju trauciņos apakšā liek rabarberu masu, virs tās – vaniļas krēmu, pēc vēlēšanās kārtas var atkārtot un starp tām ielikt sadrupinātus cepumus. Ievieto ledusskapī vismaz 30 minūtes.

4

Pasniedz tāpat vai arī pirms tam pārkaisa ar kanēli, kakao vai rīvētu šokolādi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi