Biezpiena pīrāgs ar plūmēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Sanita Tukre
Vērtējums:

Plūmes un biezpiens ir brīnišķīga kombinācija. Ja šīm sastāvdaļām pievienosim maigu rīsu krēmu un aromātiskkanēli, iegūsigaršām bagātīgu un neaizmirstamu pīrāgu. 

Nepieciešams:

•    400 ml piena

•    100 g miltu 

•    70 g cukura 

•    70 g apaļo rīsu 

•    70 g biezpiena 

•    4–5 plūmes 

•    1 ola

•    3 g cepamā pulvera 

•    0,5 tējkarotes kanēļa 

•    Šķipsniņa vaniļas cukura

Gatavošana:

1

Vispirms sagatavo mīklu. Ieliek bļodā biezpienu un ar dakšiņu izmīca viendabīgā masā bez lieliem gabaliem. Pievieno 50 mililitrus piena un olas dzeltenumu. Izmīca visu un pievieno miltus, cepamo pulveri, kanēli un 15 gramus cukura.

2

Mīklai jābūt mīkstai, un to var likt veidnē, iepriekš neizveltnējot ar mīklas rullīti, bet saplacinot uzreiz tieši veidnē, kura iepriekš ieziesta ar eļļu.

3

Veido vienmērīgas maliņas uz augšu (1–2 centimetru augstumā).

4

Sāk gatavot krēmu. Uzvāra atlikušo pienu kopā ar vaniļas cukuru un 15 gramiem cukura, pievieno rīsus. Vāra rīsus maisot, līdz tie kļūst mīksti un visa masa krēmīga. Tad sakuļ olas baltumu gaisīgās putās. Pa vienai ēdamkarotei iecilā olas baltumu rīsu krēmā, uzmanīgi maisot, lai saglabātu gaisu. Gatavo krēmu liek uz biezpiena kārtas.

5

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un katru pusīti vēlreiz pārgriež uz pusēm. Krēmam virsū liek plūmju ceturtdaļas un pa virsu uzkaisa atlikušo cukuru.

6

Cep biezpiena pīrāgu 180 grādos 30–40 minūtes, pēc tam cep grila režīmā vai cepeškrāsns augšējā līmenī 5–10 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna virsiņa. Šo pīrāgu vislabāk pasniegt siltu vai uzkarsētu mikroviļņu krāsnī. To varat papildināt ar jogurtu vai skābo krējumu. Labu apetīti!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi