Citronu tarte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 270 g miltu,
  • 160 g istabas temperatūras kokosriekstu eļļas,
  • 80 ml auksts ūdens,
  • šķipsna sāls.

Krēmam:

  • 480 ml rīsu piena,
  • 1 citrona miziņa un sula,
  • 4 ēdamkarotes cukura vai cukura sīrupa,
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi kartupeļu ciete,
  • 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas,
  • 1ēdamkarote agaragara.

Pasniegšanai:

  • pūdercukurs, augļi.

Gatavošana:

1

Miltus sajauc ar sāli, pievieno kokosriekstu eļļu un ar dakšiņu saspaida, lai izveidotos vienmērīga slapjām smiltīm līdzīga masa. Tad pa drusciņai lej klāt ūdeni un maisa, līdz izveidojas vienmērīga masa. Mīklu uzreiz izrullē un ieklāj cepamajā pannā. Ja plīst un grūti rullējas, ar pirkstiem iespaida tieši pannā. Pamatni sabaksta ar dakšiņu un liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep apmēram 15 minūtes.

2

Pienu ielej katliņā, pievieno cieti, cukuru un uzsilda. Tad pievieno citrona sulu, miziņu un kokosriekstu eļļu un vāra, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt. Pagaršo vai ir pietiekami izteikta citronu garša, ja nav, tad pievieno vēl sulu un miziņu. Beigās pievieno agaragaru, kuru rūpīgi iemaisa – ja ir kunkuļi, tos var ātri un viegli likvidēt ar rokas blenderi. Masu vāra 5 minūtes, pēc tam uzlej uz izceptās pamatnes, ļauj atdzist un sastingt.

3

Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru un rotā ar augļiem pēc izvēles

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi