Biezpiena kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g miltu,
  • 200 g istabas temperatūras sviesta,
  • 150 g cukura,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • šķipsniņa sāls.

Biezpiena masai:

  • 1 kg saberzta biezpiena,
  • 6 olas,
  • 150 ml saldā krējuma,
  • 150 g cukura,
  • vaniļas cukurs,
  • citrona miziņa,
  • rozīnes vai kaltētas dzērvenes.

Gatavošana:

1

Mīkstu sviestu saberž ar cukuru un sajauc ar miltiem, kuriem piejaukts cepamais pulveris un sāls, kamēr sanāk drumstalas. Mīklai jābūt birstoši irdenai, nevis viengabalainai.

2

Mīkstu sviestu saberž ar cukuru un sajauc ar miltiem, kuriem piejaukts cepamais pulveris un sāls, kamēr sanāk drumstalas. Mīklai jābūt birstoši irdenai, nevis viengabalainai.

3

Biezpienam pieliek olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, rozīnes vai dzērvenes, visu samaisa. Atsevišķi saputo saldo krējumu, pievieno biezpiena masai. Tad saputo olu baltumus un iecilā biezpiena masā.

4

Mīklu liek formā, virsu novieto biezpiena masu. Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40−50 minūtes.

5

Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar svaigiem vai konservētiem augļiem un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi