Nepieciešams (4 porcijām):
Karamelei:
Vispirms pagatavo karameli Katliņā ber cukuru un apmaisot karsē uz vidēji nelielas uguns, līdz izveidojusies tumša karamele (var likties, ka cukurs piedegs pie katliņa dibena, bet, maisot un cukuru pieskatot, nepiedegs). Kad cukurs pārvērties tumšā masā, tam pievieno mazos kubiņos sagrieztu sviestu un ļoti aktīvi maisa. Pēc kādas minūtes sviests ar cukuru būs savienojušies (kaut sākumā var likties, ka šīs divas sastāvdaļas nemaz netaisās apvienoties). Tad masā iemaisa pusi saldā krējuma – visu enerģiski maisa, pēc brīža pievieno atlikušo saldo krējumu, sāli un turpina maisīšanu – uz brīdi masa burbuļojot pacelsies uz augšu, taču tad saplaks, tāpēc nevajag izvēlēties pārāk mazu katliņu.
Pagatavoto karameli lej trauciņā, kuram vēlāk var uzlikt vāciņu, un atstāj uz stundu atdzist (katliņā ielej ūdeni, tad tas pēc pusstundas būs vienkārši izmazgājams). Atdzisušo karameli izmanto pēc vajadzības, pārpalikumu var uzglabāt ledusskapī pāris nedēļas.
Ābolus sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un cep sviestā 20 minūtes, līdz āboli karamelizējas. Noliek malā, lai atdziest. Maskarpones sieru samaisa ar pūdercukuru un maisot karsē divas minūtes.
Desertam cepumus sablendē līdz smalkai konsistencei un kārto četros trauciņos. Virsū liek maskarpones krēmu, tad apceptos ābolus un pāri pārlej karameli. Ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.