Nepieciešams
Kārtaino mīklu izņem no iepakojuma, pārklāj ar dvieli un atstāj atlaisties līdz telpas temperatūrai.
Gatavo pildījumu – ābolus nomizo, izgriež serdes un mīkstumu sagriež gabaliņos (ne pārāk smalki, lai divkāršā termiskā apstrādē tie nezaudētu formu un nesavārītos ievārījumā). Pannā izkausē sviestu, ieliek ābolus, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Palielina siltumu un karsē maisot 5–7 minūtes, līdz ābolu gabaliņi ir mīksti un viss šķidrums iztvaikojis. Pildījums lieliski saglabās formu, ābolu gabaliņi paliks neskarti, pilnībā piesātināti ar kanēļa un cukura sīrupa aromātu. Atlaidināto kārtaino mīklu novieto uz miltiem nokaisītas darba virsmas un izrullē plānā kārtiņā taisnstūra formā (apmēram 30x35 cm).
Rīvmaizi kopā ar apgrauzdētiem valriekstu kodoliem liek blenderī un sastrādā smalkās drupačās. Iemaisa ēdamkaroti cukura un pāris šķipsniņas kanēļa. Ar iegūto drupatu masu vienmērīgi apkaisa mīklas četrstūri, apstājot neapkaisītu mazu josliņu no malas. Pusi mīklas pārklāj ar ābolu pildījumu, tad mīklu satin rullī, lai pildījums būtu pilnībā nosegts. Ruļļa galus ieloka uz leju. Sagatavoto štrūdeli novieto uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Mīklu pārsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults kopā ar vienu karoti ūdens. Uz virsmas izdara šķērseniskus iegriezumus, caur kuriem cepšanas laikā izplūdīs tvaiks.
Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30–40 minūtes, līdz štrūdeles augšdaļa top brūna. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz vēl siltu, pievienojot vaniļas saldējuma bumbiņu.