Ābolu kūka franču gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1,5 glāzes miltu,
  • 150 g sviesta,
  • 150 g cukura,
  • 3 olas,
  • tējkarote cepamā pulvera,
  • pustējkarote sāls,
  • 200 g ābolu ievārījuma (taču der arī citi),
  • 3–4 āboli.

Gatavošana:

1

Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri. Ēdamkaroti sviesta nodala un atliek sāņus, pārējo sagriež, sastrādā ar miltiem, pievieno divas trešdaļas cukura, olas, sāli un samīca mīklu. Mīklu saveļ pikucī, ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.

2

Mīklu izrullē un ievieto cepamajā formā, atstāj nelielas maliņas. Virsu nosmērē ar ievārījumu, vislabāk – ābolu. Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež plānās šķēlēs un novieto uz ievārījuma. Ābolus pārkaisa ar atlikušo cukuru, virsū piciņās uzgriež malā atlikto sviestu. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...