Ābolu pīrāgs ar žāvētiem augļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Pildījumam nepieciešams:

  • 4 vidēja lieluma āboli
  • 150 g brūnā cukura
  • sauja riekstu pēc izvēles (valrieksti, lazdu rieksti u.c.)
  • 150 g žāvētu augļu pēc izvēles – rozīnes, sukādes, žāvētas aprikozes, plūmes, dateles u.tml.
  • puscitrons,
  • 1 ēdamkarote kanēļa,
  • nedaudz mīklas pīrāga virskārtai,
  • 1 ola – apsmērēšanai.

Gatavošana:

1

Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un apslaka ar citronu sulu. Iemaisa smalkāk sagrieztus žāvētos augļus, riekstus, kanēli un cukuru.

2

Ābolu masu izklāj uz apceptās mīklas pamatnes un virsū tiem liek no mīklas izveidotas strēmeles, veidojot režģi.

3

Mīklas virskārtu apsmērē ar sakultu olu un cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 25–30 minūtes, līdz āboli ir sulīgi un mīkla līdz galam izcepusies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi