Nepieciešams:
Ābolu nomizo, sagriež gabaliņos. Uz pannas karamelizē 2 ēdamkarotes cukura, tad iemaisa ābolus, tos apkaisa ar kanēli un pielej rumu. Dažas minūtes patur uz mazas uguns un tad ļauj atdzist.
Sviestu un pūdercukuru saputo gaisīgās putās, pēc tam pa vienai pievieno olas, vaniļas esenci un samaisa labi. Miltus izsijā, sajauc ar cepamo pulveri un lēnām pievieno kūkas maisījumam. Pēc tam iemaisa ābolu gabaliņus.
Burciņas vai kādus citus stikla traukus, piemēram, glāzes, ietauko ar nelielu sviesta daudzumu. Ābolu pīrāga maisījumu iepilda burkās, atstājot vietu, lai mīklai būtu kur pacelties.
Ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī (vēlams izmantot konvekcijas režīmu) un cep apmēram 30–35 minūtes. Ļauj atdzist, tad pasniedz.