Nepieciešams:
Āboliem izgrebj serdi, un tad tos ar visu mizu sagriež plānās šķēlēs. Tās liek katliņā, pārlej ar ūdeni, citronu sulu un karsē, līdz āboli kļūst mīkstāki, bet ne izjukuši. Tiem jābūt viegli salokāmiem.
Atlaidinātu kārtaino mīklu izveltnē plānā kārtā un sagriež aptuveni 5 cm platās un 20 cm garās strēmelēs.
Katru strēmeli apsmērē ar ievārījumu un pārkaisa ar cukuru.
Strēmelei augšpusē sākot no vidus liek ābolu šķēles ar apaļu izvirzījumu uz augšu. Šķēles liek citu pie citas visā mīklas strēmeles garumā. Apakšējo mīklas daļu pārloka pāri, lai āboli būtu it kā ielikti garā kabatiņā.
Katru strēmeli sarullē un galu paliek apakšā, lai rozei cepoties, mīkla neatlokās.
Ābolu rozītes liek mafinu pannas iedobītēs, kas iepriekš ietaukotas ar sviestu.
Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes, līdz mīkla apcepusies zeltaini brūna.
Tūdaļ pēc cepšanas pārkaisa ar pūdercukuru.