Ābolu rožmaizītes Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Agnese Arne-Kapče
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3–5 sārti āboli,
  • 1 glāze cukura,
  • 2 glāzes ūdens,
  • kārtainā rauga mīkla,
  • kanēļa cukurs.

Gatavošana:

1

Ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdi, tad sagriež plānās šķēlītēs.

2

Paralēli gatavo sīrupu no ūdens un cukura. Tiklīdz sīrups ir uzvārījies, tajā liek sagrieztās ābolu šķēlītes un vāra 2–3 minūtes. Kad āboli kļuvuši caurspīdīgi un elastīgi, tos nokāš caurdurī un atstāj atdzist.

3

Plāni izveltnē mīklu un sirsnīgi apber ar kanēļa cukuru. Sagriež apmēram 3 cm platās strēmelēs.

4

Strēmeles izretina un uz tām kārto ābolu šķēlītes – vienu pie otras. Kad tas izdarīts, katru strēmelīti no viena gala rullē ciešā rullītī un liek formiņā, lai mīkla cepoties nedeformētos.

5

«Rozītes» liek uz plāts, vidiņā ieber cukuru. Cep 200 grādos apmēram 25 minūtes. Lai ziedlapiņas neapdegtu, 20 minūtes cep cepeškrāsnī otrajā līmenī no apakšas, bet pēdējās piecas minūtes paceļ uz augšu vidējā līmenī.

6

Kad gatavs, ņem ārā no formiņām un apkaisa ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...