Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Cukuru sajauc ar kanēli, brūkleņu ievārījumā iemaisa cieti. Ābolus pārgriež, izņem serdes, sagriež – šķēlītēs vai gabaliņos.
Mīklu izrullē un sadala kvadrātos, maliņas nosmērē ar sakultu olu, vidū liek sagrieztos ābolus, pārkaisa ar cukuru un kanēli un virsū liek tējkaroti brūkleņu ievārījuma. Stūrus saloka uz vidu un kārtīgi aizspiež. Virspusi nosmērē ar sakulto olu.
Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, kamēr sāk brūnoties. Ļauj atdzist un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.