Ābolu strūdele ar kanēli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Silta, aromātiska, tikko cepta strūdele – grūti pretoties šādam kārdinājumam!

Nepieciešams:

  • 250 g kviešu miltu,
  • šķipsna sāls,
  • 50 g izkausēta sviesta + nedaudz apsmērēšanai,
  • 150 ml ūdens.

Pildījumam:

  • 1,5 kg skābu ābolu,
  • 1 citrona sula,
  • 50 g maltu mandeļu,
  • 50 g lazdu riekstu,
  • 100 g cukura,
  • 100 g rozīņu,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • 120 g izkausēta sviesta.

Gatavošana:

1

Uz galda izber miltus, sajauc tos ar sāli un vidū izveido iedobīti. Tur ielej izkausēto sviestu un pakāpeniski pievieno ūdeni, ar rokām veidojot mīklu viendabīgā masā. Mīklai jābūt vijīgai, un tā jāsaveļ apaļā bumbā. Mīklas bumbu ieziež ar sviestu, liek bļodā, apsedz ar dvielīti un atstāj uz 30 minūtēm iestāvēties.

2

Pa to laiku nomazgā, nomizo ābolus un izgriež tiem serdes. Sagriež ābolus plānās šķēlēs un apslaka ar citronu sulu. Pievieno cukuru, maltās mandeles, sakapātus lazdu riekstus, kanēli, rozīnes un kārtīgi apmaisa. Ja vēlas, šajā brīdī var pievienot arī kādu šļuku ruma. Šo masu arī atstāj bļodā apsegtu un ļauj ievilkties vismaz 20 minūtes.

3

Izrullē mīklu ļoti plānā kārtā – tā, ka spīd cauri. To var izdarīt, ja rokas visu laiku ir apbārstītas ar miltiem un stiepjot mīklu ar pirkstu galiem virzienā no centra.

4

Kad mīkla izrullēta pietiekami plāna, to iesmērē ar kausētu sviestu, pa virsu liek pildījumu, atstājot nenoklātas malas vismaz 3 cm platumā no visām pusēm. Tukšās malas ieloka un no platākās malas plātni saritina ruletes formā.

5

Uz cepamās plāts liek cepampapīru, to ieziež ar sviestu, pa virsu liek strūdeli ar mīklas salaiduma vietu uz leju, lai cepoties tā neatveras.

6

Cep 40 minūtes 180 °C temperatūrā, ik pa laikam apziežot strūdeli ar kausētu sviestu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...