Ābolu tiramisu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300–400 g ābolu,
  • 1 citrons,
  • 110 g cukura,
  • 250 g «Mascarpone» siera
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 20–30 cepumi «Dāmu pirkstiņi»,
  • 2–3 tējkarotes mandeļu liķiera vai daži pilieni mandeļu esences,
  • kanēlis – pēc garšas.

 

Gatavošana:

1

Ābolus nomizo, izņem serdi, smalki sagriež. No citrona noņem miziņ Ābolus, miziņu, cukuru un 150 ml ūdens vāra, kamēr āboli paliek mīksti.

2

Citrona mizu izņem laukā, no āboliem notecina lieko mitrumu (tas vēl būs vajadzīgs), tad ābolus izberž caur sietiņu.

3

Sieru «Mascarpone» kārtīgi samaisa ar ābolu biezeni, pievieno 1/2 citrona sulu, kanēli.

4

Saputo saldo krējumu un uzmanīgi samaisa ar maskarpones un ābolu masu.

5

Ābolu novārījumam pievieno mandeļu liķieri vai mandeļu esenci, tur mērcē cepumus un pēc tam kārto rindiņā kādā traukā. Virsū liek pusi krēma, tad – otru rindu ar cepumiem un krēma pārpalikumu.

6

Vislabāk atstāt uz nakti ievilkties. Pirms pasniegšanas apkaisa ar kanēli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas