Ābolu vai rabarberu drumstalu deserts Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šo desertu var gatavot vienā lielā traukā, bet tikpat labi var ievietot vairākos mazos porciju trauciņos, kurus drīkst karsēt cepeškrāsnī.

Nepieciešams:

  • 500 g ābolu,
  • 1 ēdamkarote kanēļa,
  • 100 g miltu,
  • 50 g auzu pārslu,
  • 50 g brūnā cukura,
  • šķipsna sāls,
  • 100 g sviesta,
  • sauja lazdu riekstu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 1 ēdamkarote cukura – saldajam krējumam.

Gatavošana:

1

Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un sajauc bļodā ar kanēli. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, cukuru un sāli. Samaisa. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Iemaisa sasmalcinātus lazdu riekstus.

2

Cepamajā traukā izkārto ābolus, tiem virsū liek drupačas.

3

Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pus stundu, līdz drupačas kļūst zeltaini brūnas.

4

Saputo saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura vijīgā putukrējumā, un ar to pasniedz izcepto desertu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...