Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Šo desertu var gatavot vienā lielā traukā, bet tikpat labi var ievietot vairākos mazos porciju trauciņos, kurus drīkst karsēt cepeškrāsnī.
Nepieciešams:
Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un sajauc bļodā ar kanēli. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, auzu pārslas, cukuru un sāli. Samaisa. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Iemaisa sasmalcinātus lazdu riekstus.
Cepamajā traukā izkārto ābolus, tiem virsū liek drupačas.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni pus stundu, līdz drupačas kļūst zeltaini brūnas.
Saputo saldo krējumu ar ēdamkaroti cukura vijīgā putukrējumā, un ar to pasniedz izcepto desertu.