Apaļās ābolu kūciņas «Rozītes» Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Ābolu laikā iederas visdažādākie ābolu ēdieni. Īpaši bieži ābolus izmanto desertos un kūkās. Piedāvāju pagatavot pavisam vienkāršas ābolu kūciņas, kuras, to formas dēļ, atgādina puķes. Pagatavot šādu skaistumu ir pavisam vienkārši.

Nepieciešams:

  • 400 g kārtainā bezrauga mīklas,
  • 5–6 vidēji āboli (vizuāli labāk tādi, kuriem ir sarkana miziņa),
  • apmēram 100 g brūnā cukura vai 50 g šķidra medus,
  • kanēlis – pārkaisīšanai,
  • 1 sauja sasmalcinātu riekstu – ja vēlas,
  • pūdercukurs– dekorēšanai.

Gatavošana:

1

Ābolus sagriež plānās šķēlītēs (es tos nemizoju, lai ir glīta sarkana maliņa). Liek bļodā un pārlej ar vārošu ūdeni. Patur ūdenī apmēram kādas 10 minūtes. līdz ābolu šķēlītes kļūst mīkstas, bet ne izšķīdušas. Ņem ārā un liek sietā notecēties. Atdzesē.

2

Ņem kārtaino mīklu (es izmantoju tādu, kur iepakojumā ir 4 plāksnes), izrullē mazliet plānāk, sagriež garenās, apmēram 4 cm platās loksnēs, pārkaisa nedaudz ar cukuru un kanēli. Uz sagatavotās mīklas loksnes augšējās daļas liek virsū sagatavotās ābolu šķēlītes visā loksnes garumā vienu pie otras tā, lai katra nākamā ābolu šķēlīte nedaudz pārklāt iepriekšējo. Šķēlītes liek ar apaļo pusi jeb miziņu uz augšu, uzloka apakšējo mīklas daļu virsū ābolu šķēlītēm un tin mīklu rullītī.

3

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 210 °C temperatūrā apmēram 10– 5 minūtes vai tik ilgi, kamēr maizītes top gaiši brūnas. Pasniedz atdzesētas, pārkaisītas ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes