Apelsīnu kūka «Marocco» Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Smilšu mīkla:

  • 250 g miltu,
  • 150 g sviesta,
  • 100 g cukura,
  • 60 g olu,
  • 50 g mandeļu miltu,
  • 150 g tumšās šokolādes (75%).

Pildījums:

  • 200 g apelsīnu sulas,
  • 50 g citrona sulas,
  • 200 g cukura,
  • 400 g krēmsiera,
  • 20 g kukurūzas cietes,
  • 150 g olu.

Cukura sīrups:

  • 200 g cukura,
  • 200 g ūdens.

Dekorējums:

  • 200 g medus,
  • 1 kg apelsīnu,
  • 200 g cukura sīrupa.

Apelsīnu mizas skaidiņas:

  • 2 vidēja lieluma apelsīni,
  • 100 g cukura sīrupa.

Gatavošana:

1

No miltiem, sviesta, cukura un olām pagatavo smilšu mīklu un apviļā mandeļu miltos, liek formā, veido grozu. Cep 15 minūtes 160°C temperatūrā.

2

Izkausē tumšo šokolādi un to ar otiņu iesmērē atdzisušā mīklas grozā.

3

Puto krēmsieru, apelsīnu un citronu sulu, olas un kukurūzas cieti, kamēr masa kļūst viendabīga.

4

Masu ielej grozā un turpina cept 1 stundu 160°C temperatūrā.

5

Izvāra cukura sīrupu – vāra līdz vārīšanas temperatūrai.

6

Gatavo dekorējumu – notīra un iztīra no kauliņiem apelsīnus, liek vārīties cukura sīrupā un medū. Vāra līdz vārīšanas temperatūrai. Apelsīna daiviņai jāpaliek veselai.

7

Sarīvē apelsīnu miziņas, mērcē cukura sīrupā 48 stundas, kamēr kļūst kā sukādes.

8

Uz atdzisušas kūkas liek blanšētās apelsīnu daiviņas. Dekorē ar apelsīnu mizu skaidiņām.

9

Kūkas gabaliņu var pasniegt ar izkausētu tumšo šokolādi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi