Nepieciešams:
Smilšu mīkla:
Pildījums:
Cukura sīrups:
Dekorējums:
Apelsīnu mizas skaidiņas:
No miltiem, sviesta, cukura un olām pagatavo smilšu mīklu un apviļā mandeļu miltos, liek formā, veido grozu. Cep 15 minūtes 160°C temperatūrā.
Izkausē tumšo šokolādi un to ar otiņu iesmērē atdzisušā mīklas grozā.
Puto krēmsieru, apelsīnu un citronu sulu, olas un kukurūzas cieti, kamēr masa kļūst viendabīga.
Masu ielej grozā un turpina cept 1 stundu 160°C temperatūrā.
Izvāra cukura sīrupu – vāra līdz vārīšanas temperatūrai.
Gatavo dekorējumu – notīra un iztīra no kauliņiem apelsīnus, liek vārīties cukura sīrupā un medū. Vāra līdz vārīšanas temperatūrai. Apelsīna daiviņai jāpaliek veselai.
Sarīvē apelsīnu miziņas, mērcē cukura sīrupā 48 stundas, kamēr kļūst kā sukādes.
Uz atdzisušas kūkas liek blanšētās apelsīnu daiviņas. Dekorē ar apelsīnu mizu skaidiņām.
Kūkas gabaliņu var pasniegt ar izkausētu tumšo šokolādi.