Ātrā medus kūkas recepte Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Biskvītam

  • 2 olas
  • 80 g cukura
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 140 g izsijātu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • augu eļļa cepamā papīra iesmērēšanai
  • nedaudz sasmalcinātu riekstu

Krēmam

  • 400 ml krējuma,
  • 70 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote medus

Gatavošana:

1

Biskvītam olas saputo ar cukuru, pievieno medu un tad – miltus ar cepamo pulveri. Visu samaisa līdz viendabīgai masai un izlīdzina cepamajā plātī uz ieeļļota cepamā papīra, iesmērēts ar augu eļļu.

2

Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 10 minūtes. Kad pamatne izcepusies, ņem laukā no krāsns, apgriež maliņas un atgriezumus vēl pacep, lai tie pilnībā izžūtu. Kad kūka atdzisusi, to sagriež četrās daļās.

3

Pagatavo krēmu, samaisot krējumu ar medu un pūdercukuru. Kūku kārto kārtās – viena kārta biskvīta, viena kārta krēma.

4

Kūkas augšpusi un sānus dekorē ar sasmalcinātiem biskvīta atgriezumiem, kam piejaukti sasmalcināti grauzdēti rieksti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi