Apelsīnu miziņu sukādes Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 3–4 apelsīni,
  • 1,5 glāzes cukura,
  • 1 glāze ūdens,
  • vēl nedaudz cukura sukāžu apviļāšanai.

Gatavošana:

1

Apelsīnus rūpīgi nomazgā – noberž ar dzeramo sodu, labi noskalo, noplaucē ar verdošu ūdeni. Nogriež augļa augšējo un apakšējo daļu, izdara vairākus vertikālus iegriezumus mizā un noņem mizu. Rūpīgi izkasa iekšējo balto daļu, sagriež mizu strēmelītēs un 1–2 stundas nomērcē aukstā vārītā ūdenī.

2

No cukura un ūdens uzvāra sīrupu. Kad cukurs pilnībā izkusis, pieber sagrieztās apelsīnu miziņas un uz mazas uguns vāra mīkstas – apmēram pusstundu.

3

Ar putu karotes palīdzību miziņas izņem no sīrupa un notecina sietā, tad apviļā cukurā. Apcukurotās sukādes liek uz paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru un žāvē. Žāvēšanu var paātrināt, ievietojot sukādes dehidratorā (augļu žāvējamajā aparātā) ar temperatūru 35 °C.

4

Kad sukādes sausas, tās uzglabā cieši aizvākojamā traukā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Augļu