Nepieciešams
Apelsīnu sagriež plānās šķēlēs.
Pannā ieber 100 g cukura, pārlej ar doto ūdens daudzumu (200 ml) un vāra, līdz cukurs izkusis, tad pievieno apelsīna šķēlītes un ļauj uz vidējas uguns karamelizēties aptuveni 15minūtes.
Bļodā saputo 3 olas ar pārējo cukuru. Pielej un iemaisa eļļu, pēc tam – svaigi spiesto apelsīnu sulu un vaniļas ekstraktu. Pieliek miltus, cepamo pulveri un apelsīna miziņu, visu samaisa.
Cepamo veidni izklāj ar cepamo papīru. Dibenā novieto apelsīnu šķēlītes, kuras vārījās pannā un sīrupu noliek malā vēlākai izmantošanai. Apelsīnu šķēles pārlej ar mīklu.
Cepamo veidni ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep aptuveni 40–45 minūtes.
Sīrupu, kurā vārījās apelsīnu šķēles, liek atpakaļ uz pavarda, pielej klāt 1 apelsīna sulu un vāra, līdz sīrups sabiezē.
7. Gatavai kūkai ļauj nedaudz atdzist, tad izņem laukā no veidnes un apgriež to ar apelsīnu šķēlēm uz augšu. Pārlej pāri apelsīnu sīrupu, un var pasniegt.