Apgrieztā banānu kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai

  • 100 g mīksta sviesta
  • 220 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • 4 olas
  • 155 g miltu
  • 1–2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • nedaudz sviesta un miltu cepamās veidnes apstrādei

Virsmai

  • 7 gareniski uz pusēm pārgriezti ļoti gatavi banāni
  • 60 g brūnā cukura
  • 50–60 ml kļavu sīrupa (var izvēlēties arī citu saldinātāju)
  • 40 g sviesta

Gatavošana:

1

Virsmai paredzēto cukuru, kļavu sīrupu un sviestu uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 10 minūtes, līdz cukurs izkusis un sīrups nedaudz sabiezējis.

2

Sīrupu ielej ar sviestu iesmērētā un miltiem izkaisītā veidnē, pa virsu saliek banānus ar griezuma vietu uz leju.

3

Mīklai labi sakuļ sviestu ar cukuru, pakāpeniski pievieno olas, vaniļu. Iemaisa miltus, cepamo pulveri. Mīklu izlīdzina cepamajā veidnē.

4

Veidni ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep aptuveni 40 40 minūtes. Kad gatava, kūkai ļauj nedaudz atdzist, tad izņem laukā no veidnes un apgriež otrādi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi