Tā ir pavisam vienkārša uzkoda bez īpašiem izsmalcinājumiem, taču to var ātri izcept un sanāk sātīgi.
Nepieciešams
Mīklai:
Pildījumam:
Kāpostus smalki sagriež, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves (abus var sasmalcināt arī virtuves kombainā vai kādā citā smalcinātājā), sajauc kopā.
Pagatavo šķidru, viendabīgu mīklu – miltus izsijā, piemet cepamo pulveri, olu sakuļ ar krējumu, cukuru un sāli, samaisa ar miltiem, iemaisa sviestu.
Cepamajā traukā ielej apmēram pusi mīklas, tai virsū izlīdzina dārzeņu pildījumu, kuru pārkaisa ar sāli un virsū izliek dažas sviesta piciņas, tad pārlej pārējo mīklas daļu.
Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep30–40 minūtes.
Gatavu pīrāgu pārsmērē ar sviestu, sagriež gabalos un pasniedz vēl siltu. Ja vēlas vairāk sāta, var pārkaisīt ar rīvētu sieru.