Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Katliņā izkausē sviestu un pārlej bļodā. Kad tas nedaudz padzisis, pievieno olas, kefīru un sajauc. Pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu, miltus un rūpīgi sajauc viendabīgu mīklu.
Pagatavoto mīklu lej kūkas veidnē, kas iepriekš ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru.
Rabarberus nomizo, sagriez nelielos gabalos un pārber pāri mīklai.
Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu ar cukuru, kanēli un pārlej pāri mīklai.
Cep 200 °C temperatūrā 20–30 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.