Atspirdzinošais citronu deserts Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 160 g cukura,
  • 3 olas,
  • sula un miziņas no diviem citroniem,
  • 50 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes želatīna,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 100 g pūdercukura,
  • 200 g krēmsiera,
  • 2 olu baltumi,
  • 100 g cukura sīrupam,
  • 40 ml ūdens.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo citronu krēmu. Nelielā katliņā ielej ūdeni un virs tā liek karstumizturīga bļodu, kas nesaskaras ar ūdeni. Bļodā ber cukuru, iesit olas, ielej citronu sulu un pierīvē miziņu no viena citrona. Bļodas saturu karsē karsta ūdens tvaikos, maisot ar koka karoti vai putojamo slotiņu. Svarīgi visu laiku maisīt, lai krēms nesaiet kunkuļos. Kad tas jau sabiezējis, bļodu noņem no katla un ļauj krēmam nedaudz padzist. Iemaisa auksta sviesta gabaliņus un ļauj krēmam pilnībā atdzist.

2

Nelielā krūzītē vai trauciņā ber želatīnu un aplej ar tikpat lielu daudzumu ūdens, ļauj tam uzbriest.

3

Atsevišķā bļodā saldo krējumu ar pūdercukuru saputo putukrējumā, kas nav pārāk stingrs.

4

Atsevišķā bļodā samaisa krēmsieru ar atlikušā citrona miziņu viendabīgā masā. Krēmsieru sajauc ar atdzisušo citronu krēmu un samaisa.

5

Uzbriedušu želatīnu karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, lai tas izkūst. Kolīdz želatīns izkusis, pievieno to krēmsiera un citronu krēma masai, to viegli iecilājot. Noslēgumā krēmā iecilā saputoto putukrējumu.

6

Gatavo krēmu pilda deserta trauciņos, kurus liek sastingt vēsumā.

7

Mazā katliņā ielej 40 ml ūdens, pieber cukuru un karsē, līdz sīrups vārās un burbuļo. Sīrups ir gatavs, kad, lejot no karotes, tas līst vienmērīgā strūklā.

8

Atsevišķā bļodā puto olu baltumus, līdz iegūtas baltas putas. Tad pamazām lej klāt karsto cukura sīrupu un turpina putot dažas minūtes, līdz masa pieņemas apjomā.

9

Trauciņos virs krēma liek olbaltumu vai uzspiež vēlamās formas ar konditorejas maisa palīdzību. Ja ir speciālais deglis, var olbaltumu nedaudz apdedzināt, bet var arī ēst tāpat.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Kārtojumi, pudiņi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...